Аукціони землі — невід’ємна частина економічної системи України

Автор:marroneart

Аукціони землі — невід’ємна частина економічної системи України

В найкоротші терміни в Україні повинен запрацювати повномасштабний земельній ринок, а з ним почнуть функціонувати і повноцінні аукціонні торги із земельного продажу. Понад 30 років жителі України очікували, коли їм дозволять на власний розсуд розпоряджатися особистими угіддями. Професійній прозорій роботі земельного сектора перешкоджали наявність мораторію та високий ступінь корумпованості чиновників усіх рівнів ієрархії.

      З метою унеможливити факти діяльності корупційних угруповань та «кумівських» схем земельні угіддя сільськогосподарського призначення невдовзі стануть вагомою частиною відкритих торгів у системі Прозорро.Продажі, адже земля завжди була найважливішим об’єктом національної економіки стратегічного значення.

Тонкощі земельних торгів в режимі онлайн

      Не один десяток років громадяни України очікують на появу повноцінного відкритого ринку землі, щоб їм надали дозвіл розпоряджатися власною землею так, як вони вважають за потрібно. Мораторій на земельні ділянки поширюється на кожного шостого українця. В кінці кінців урядом країни був підписаний Закон №2178-10, який говорив про надання відкритого доступу до процедури закупівлі аграрних земель усім бажаючим. Аналогічним чином діяли як Європейський суд по правах людини, так і більшість західних партнерів.

Новий законопроект щодо продажу аграрних ділянок надає повноцінне право забуту земель для сільськогосподарського призначення фізичним суб’єктам, починаючи з 1 липня поточного року. Юридичним особам таке право надається лише із 1 січня 2024 року. Онлайн система Prozorro.Sale дасть можливість тримати під контролем весь перебіг продажу, а також перевіряти доцільність цільового використання цінного товару. Завдяки своїй відкритості прозора процедура аукціону дає гарантії у об’єктивному виборі переможця торгів і, що дуже важливо, унеможливлює факт дискримінації членів аукціону.

Новостворена онлайн система прозорих торгів забезпечить самоліквідацію корупційних схем, а тому всіх кошти від продажу будуть надходити безпосередньо до державної казни.

Проведення аукціонів у системі Прозорро

Офіційні торги на майданчиках онлайн системи за 4 роки приніс до бюджетів різноманітних систем понад 35 млрд. грн. онлайн-аукціони проводяться у галузях нерухомості, малої приватизації, а також пропонується майно збанкрутілих організацій, нерухомість.

Щоб першими дізнаватися про терміни аукціонів і особливості проведення процедури продажу земельних угідь, перейдіть за посиланням https://megasale.com.ua/auktsiony-po-zemli-skoro-startuyut-v-ukrayini/ та зареєструйтеся на платформі.

Об авторе

marroneart administrator