Порядок реалізації земельних ділянок в форматі аукціону

Автор:marroneart

Порядок реалізації земельних ділянок в форматі аукціону

Підготовка лоту з продажу земельної ділянки – це досить важка процедура, що потребує від замовника чіткого розуміння того, яким повинен бути правильним алгоритм дій. Сьогодні, щоб реалізувати земельну ділянку згідно зі всіма вимогами законодавства, потрібно добре розуміти, які кроки для цього потрібно зробити.

Говорячи про учасників, то в них все розпочинається з пошуку акредитованого електронного майданчика. Це може бути сайт енергетичної біржі або ж якийсь інший ресурс, який також наявний в списку акредитованих сервісів.

Щоб переглянути всі доступні лоти з продажу земельних ділянок, вам буде достатньо перейти за посиланням https://sale.ueex.com.ua/ru/news/torgy-zemelqnymy-dilyankamy-na-elektronnomu-majdanchyku-tov-ueb. Тут ви можете швидко знайти оголошення, що підходять вам по заданим критеріям. 

Далі, залишиться лише ознайомитися з вимогами для участі в конкретній процедурі та підготуватися до того, щоб зробити все з врахуванням діючих вимог.

Що стосується алгоритму дій, згідно з якими реалізуються земельні ділянки на електронних торгах, то це відбувається в декілька основних кроків, а саме:

  • Підготовка до проведення процедури – мова йде безпосередньо про дії організатора, який визначається з тим, які саме земельні ділянки будуть виставлятися на лот. Це може бути один лот або ж декілька оголошень;
  • Підготовка лоту для проведення земельних торгів – цей крок містить в собі відразу декілька важливих пунктів, а саме: погодження всіх законодавчих моментів, державної реєстрації, проведення експертної оцінки, визначення стартової ціни та ще безліч важливих моментів;
  • У організатора є не більш як 10 днів на те, щоб передати всі документи та матеріали на лот виконавцю. Цей термін розпочинається з того моменту, коли було підписано договір про проведення процедури;
  • Користувачі, що бажають взяти участь в процедурі мають не більше 3-х днів на те, щоб подати свою заяву на участь, інформацію про себе, тендерний пакет документації та сплатити гарантійний внесок;
  • Сам договір про оренду, купівлю та продаж земельної ділянки повинен укладатися саме в день проведення торгів. Є лише декілька випадків, коли на це може даватися більше часу і всі ці моменти прописані в 29 статті закону про проведення закупівель;
  • Публікація результатів торгів – це можливо лише за умови, якщо було подано достатньо заявок, а учасники дотримувались всіх вимог і діяли виключно в рамках законодавства. Лише у випадку відсутності ексцесів, торги можуть бути визнані дійсними.

Варто розуміти, що це лише дуже скорочений алгоритм, згідно з яким реалізуються земельні ділянки. Це стосується не лише їх продажу а ще й оренди, що також не проходить без участі системи ПроЗорро.

Головна вимога до всіх учасників – це робити все на законних підставах і не приймати рішень, які можуть призвести до негативних наслідків.

Що потрібно зробити новачку, щоб мати можливість надіслати заяву на участь в електронних торгах

Сучасні електронні майданчики дають досить широкий спектр можливостей незареєстрованим користувачам. Тобто, будь-хто має повне право на те, щоб переглянути всі доступні електронні торги, ознайомитися з результатами вже завершених процедур і навіть спостерігати за тими лотами, які знаходяться в активному режимі.

Що стосується можливості надсилання заявки, то тут недостатньо просто перейти на сайт електронного майданчика.

Важливою умовою є проходження процесу реєстрації і авторизації. Тобто, новачкам обов’язково доводиться створити свій обліковий запис і зробити це вони можуть на будь-якому акредитованому майданчику. Сама процедура реєстрації зазвичай потребує вказання загальної інформації про себе. Надання тендерної документації та доказів про відсутність зв’язку з корупційними схемами та різними махінаціями.

Після того, як було пройдено перший етап реєстрації, залишається лише пройти авторизацію. Це означає, що потрібно перейти на електронний майданчик. Де ви пройшли реєстрацію і вказати свій логін та пароль, що дозволить вам отримати доступ до свого аккаунту. Відповідно, вже починаючи з цього моменту, користувач може надсилати свою цінову пропозицію.

Як здійснити вхід в кабінет ПроЗорро, якщо забув пароль

Подібна проблема трапляється досить часто і є декілька основних способів, як можна її вирішити. В залежності від обраного майданчика, процедура відновлення доступу до свого облікового запису може бути простішою або складнішою, що також варто враховувати.

Самий простий спосіб, як можна відновити доступ – це скористатися контактним номером або поштою, що був вказаний вами в момент реєстрації. Таким чином, у вас буде реальна можливість змінити пароль, що дозволить відновити доступ до облікового запису.

Якщо у вас немає доступу до вказаного номеру та пошти, єдиним варіантом, що може вам допомогти, є звернення до служби підтримки. 

Об авторе

marroneart administrator