Продаж товарів в системі Prozorro

Автор:marroneart

Продаж товарів в системі Prozorro

Влада України оголосила передмову відкритого продажу землі на аукціонах, що відбулося 01.07. 2021 рік. Абсолютно допустимо перетворити цей процес на найдоступніший та найефективніший в Україні – для цього вам просто потрібно проводити аукціони за підтримки електронної системи Prozorro.

Земельні аукціони з продажу акцій відбуватимуться через акредитовані платформи ProZorro

Скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель публічно обговорювалося протягом останніх 10 років. Сьогодні представники уряду беруть участь у переговорах зі Світовим банком щодо формування ефективного механізму ринку землі в Україні. 

На момент дипломатичного візиту до Туреччини 08.08. 2019 Володимир Зеленський наголосив, що питання реструктуризації земель буде розглянуто цього року, а в наступному році наша держава формує ринок землі суто нового утворення – його цикли, за ранніми прогнозами експертів, становитимуть приблизно 40 мільйона гектарів.

Питання продажу акцій незмінно відкладалося лише через відсутність відкритого механізму торгівлі землею, а також реальну небезпеку зловживань та ігнорування законодавства у сільськогосподарській галузі. Однак не так складно зробити процедуру продажу акцій на земельних торгах об’єктивною та доступною для всіх, адже саме для цього в 2016 році було підключено електронну систему ProZorro.Sale.

Напрямок діяльності будь-якої Інтернет-платформи Prozorro.Sales полягає у швидкому, ефективному та абсолютно доступному для широкого загалу продажу майна, яке належить не тільки державі та комунальній громаді, а й приватним особам. Точніше кажучи, через електронну платформу Української універсальної біржі, яка підключена до системи, всі користувачі отримують доступ до ексклюзивних об’єктів та джерел, що продаються на публічних аукціонах. 

Такий підхід не передбачає жодних спекуляцій та шахрайських механізмів, які можуть виникнути в процесі продажу землі державної власності, а це означає, що в майбутньому державному підприємстві ProZorro.Sale буде краще захищати інтереси продавців землі та їх клієнтів. Українська універсальна біржа https://sale.uub.com.ua/news/torgy-zemelqnymy-dilyankamy-nezabarom-startuyutq-v-ukraqini є майданчиком системи Прозорро.

Електронні земельні аукціони в Україні

Відповідно до чинного законодавства всі земельні ділянки мають бути внесені до Державного земельного кадастру, де їм присвоєно унікальний кадастровий номер. За підтримки кадастрового номера дозволяється визначати власника землі, її площу та цільове призначення. На даний момент багато людей стикаються з труднощами відсутності кадастрових номерів в застарілих державних актах, тому, запланувавши виставити землю на продаж, варто спочатку все вирішити

Об авторе

marroneart administrator