Інвестиційні криптовалютні афери

Автор:marroneart

Інвестиційні криптовалютні афери

Якщо ви не знаєте про шахрайство, пов’язане з можливостями для бізнесу та інвестицій, то це коли хтось намагається обманом змусити вас віддати йому свої кошти, обіцяючи дати вам частку прибутку від свого бізнесу або інвестицій. Вони можуть обіцяти дати вам готівку або криптовалюту за ваші проблеми, але є ймовірність, що ви ніколи не побачите жодної копійки (або цифрової монети), коли все буде сказано та зроблено.

Навіть якщо ви працюєте з надійними біржами на кшталт https://www.bybit.com/ru-RU/, ви не можете бути повністю застраховані від дій різних шахраїв. Нижче перераховані деякі з найпоширеніших шахрайств.

Схеми Понці

Це одна з найвідоміших афер з бізнес-можливостями завдяки Берні Медоффу, колишньому голові ради директорів NASDAQ, який до того, як його посадили у в’язницю, нажився на мільярдах доларів грошей своїх інвесторів. Навіть Кевін Бейкон та його дружина Кіра Седжвік потрапили на цю вудку! Медоффф використовував так звану схему Понці — шахрайську інвестиційну операцію, в якій оператор отримує прибуток для старих інвесторів за рахунок доходів, що виплачуються новими інвесторами. Ця схема також відома як фінансова піраміда; крихітна верхівка на вершині піраміди є промоутерами, які роблять гроші на великій базі інвесторів внизу.

Що є застережливим знаком для такої схеми? Такі криптовалютні схеми часто обіцяють високий або гарантований дохід для криптовалютних інвесторів. Найкращий спосіб уникнути цієї афери — провести дослідження і дуже скептично ставитися до промоутерів, які дають завищені обіцянки про потенціал заробітку. Ви також повинні перевірити наявність інших тривожних сигналів, таких як наявність у компанії історії шахрайства або наголос промоутерів на залученні нових дистриб’юторів у свою торгову мережу як на єдиному способі заробити гроші.

Схеми багаторівневого маркетингу

Існують законні схеми багаторівневого маркетингу (MLM), але інші є звичайними фінансовими пірамідами. Законний MLM працює за рахунок продажу продукту або послуги, в той час як фінансова піраміда просто вербує людей для вступу до неї, а потім отримує гроші від плати за залучення та комісійних. Криптовалютні MLM-схеми часто обіцяють високі прибутки, але не мають жодних продуктів чи послуг для продажу.

Найкращий спосіб уникнути цього обману – вивчити компанію, в яку ви збираєтеся інвестувати. Остерігайтесь тих, хто намагається змусити вас інвестувати у щось, не пояснивши до кінця, що це таке і як це працює. Переконайтеся, що вони мають продукт чи послугу і що це те, у чому ви зацікавлені. Якщо ви зібралися інвестувати у валютну пару на біржі https://www.bybit.com/uk-UA/, то важливо вивчити всі особливості монет і переконатися, що в результаті ви не втратите гроші на шахрайстві. Є безліч прикладів монет, які буквально зникали після запуску разом з усіма інвестованими в них коштами.

Об авторе

marroneart administrator