Ledger Nano X та Ledger Nano S: порівняння

Автор:marroneart

Ledger Nano X та Ledger Nano S: порівняння

Біткоін та інші крипто активи — це записи у бухгалтерській книзі на блокчейні. Доступ до цих активів здійснюється за допомогою ваших закритих ключів, а зберігати їх можна кількома способами. Один із варіантів – залишити їх на криптовалютній біржі, де ви їх придбали. Це ризиковано, оскільки криптобіржі зламують майже щодня, а будь-яка криптовалюта в гарячому гаманці (підключеному до інтернету) вразлива для крадіжки в режимі онлайн. Інший варіант – зберігати свої активи у додатку онлайн-гаманця, такому як Exodus. Третій та найнадійніший спосіб захисту ваших крипто активів – це апаратний гаманець.

Що таке апаратний гаманець для криптовалюту?

Припустимо, ви вирішили купити біткоіни на https://www.bybit.com/ru-RU/, але що робити з монетами далі. Апаратний гаманець забезпечує захист вашого біткоіну та інших крипто активів в автономному режимі. Це відомо як «холодне зберігання», що означає, що гаманець не підключений до інтернету. Гаманець є невеликим цифровим пристроєм розміром з брелок або USB, що використовується для зберігання ваших закритих ключів. Ваші особисті ключі дозволяють вам (і тільки вам) отримувати доступ до біткоіну та керувати ним. У вас також є адреса гаманця, на яку ви можете отримувати будь-яку криптовалюту, відправлену вам. Аналогічно, коли ви відправляєте Біткоін іншій людині, ви відправляєте його на публічну адресу гаманця.

Екрани апаратних гаманців зазвичай невеликі, а їх контроль користувача досить обмежений, тому вони зазвичай використовуються в поєднанні з підключеним до інтернету програмним забезпеченням і додатками на мобільних телефонах і комп’ютерах. Однак програми використовуються лише для зручності використання, а закриті ключі не виходять в інтернет, коли апаратний гаманець підключений.

Ledger Nano X

Nano X — це просунутий гаманець Ledger. Він більший, надійніший і може зберігати більше валют, ніж менш дорогий Nano S, але головна відмінність — це функціональність Bluetooth. Ledger рекламує X як гаманець, який можна носити із собою та підключати до платформи Ledger Live через Bluetooth на смартфоні, якщо вам потрібно здійснити транзакцію, перебуваючи поза домом. Якщо ви зберігаєте більше 20 монет і для вас важлива мобільна функціональність смартфона, то Nano X – гарний вибір.

Ledger Nano S

Ви вже придбали свої перші монети на https://www.bybit.com/uk-UA/ та намагаєтесь знайти надійне сховище для активів, щоб впевнитись в їх безпеці? Nano S — це більш доступний варіант апаратних гаманців Біткоін від Ledger. Випущений у 2016 році, на сьогоднішній день компанія Ledger продала понад 1,5 мільйона одиниць Nano S. З точки зору підключення, Nano S працює з комп’ютерами Windows, Mac та Linux та телефонами Android через USB. Вбудований bluetooth відсутній, і S не може підключатися до iPhone. Стандартний гаманець Nano S — це непоганий варіант для тих, хто тільки починає працювати і не збирається завантажувати в нього десятки різних валют.

Об авторе

marroneart administrator