Україна – офіційні торги земельних ділянок

Автор:marroneart

Україна – офіційні торги земельних ділянок

1 липня на Україні пройшли перші повноправні і офіційні торги сільськогосподарських територій законних власників. В даний час на території України діє свого роду мораторій, який обмежує дії з земельними територіями. Наприклад, людина як фізична особа може здійснити дії зі своїми особистими територіями лише в обмеженій кількості, якщо ця земельна територія становить площу не більше ніж 100 га.

Тому українська влада вирішила скасувати мораторій на земельні території і поліпшити показники економіки держави. На зборах Ради України було розглянуто Законопроект «Про оборотах сільськогосподарських володінь», який 31 березня підписано більшість депутатів. Закон №522 був підписаний і вступив в свою силу, проте присутні обмеження щодо реалізації земельних територій:

  1. Фізичні особи можуть продати або здати в оренду своє приватне земельне володіння, якщо його площа не перевищує 100 Га;
  2. Юридична особа зможе здійснити правові дії зі своїм особистим ділянкою або паєм, якщо площа не перевищує показник в 10 000 Га, на одну людину.

Земельні торги в Україні

Верховна Рада України вже роблять всякого роду Законопроекти і Укази, які незабаром зможуть прибрати і ці обмеження. А в даний час будуть реалізовані і вступлять в силу торги сільськогосподарськими угіддями в інтернеті на офіційному сайті Прозорро.Продажі. На Українській універсальній біржі https://www.uub.com.ua/rus/prozorro/perspektivni-rinki/zemelni-dilyanki/ є безліч інформації про земельні торги.

Програма торгів, учасники та додаткова інформація вже викладені на сайті Держгеокадастру, кожен бажаючий, незалежно фізична або юридична особа зможуть зайти на сайт і ознайомитися з усіма нюансами майбутніх торгів. До того ж в якості суб’єктів виступатимуть не тільки земельні ділянки, але і нерухомість, вагони, автомобілі та інші об’єкти сільськогосподарського сектора України.

У той час, як на майданчику Прозорро.Продажі торги будуть проходити чесно, то українська влада зможе усунути корупційні дії під час оформлення угод, як з боку покупця, так і з боку продавця або орендаря земельних ділянок. Також торги будуть проходити в електронному форматі, що несе за собою відкритість, де українська влада зможе запобігти втручання в процес оформлення або підписання договору третіх осіб або рейдерських захоплень земельних територій.

Об авторе

marroneart administrator